NEI coaching

NEI coaching

Neuro Emotionele Integratie (NEI) lost op een vriendelijke manier emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s definitief op. Je wordt je bewust van de kern van je probleem en kunt het loslaten waardoor de belemmering verdwijnt. De energie kan weer gaan stromen en je klacht vermindert of verdwijnt.

Als een computer op de achtergrond een virus heeft, kan dat aan de voorkant een klacht geven. Zo werkt het ook met jouw lichaam. Wanneer je zaken niet goed verwerkt, kunnen blokkades ontstaan en deze kunnen zich op verschillende manieren uiten. Je kunt onder andere denken aan:

  • Gedrag; je acties komen niet overeen met wat je eigenlijk wilt bijvoorbeeld bij moeite met stoppen met roken,
  • Gevoelens van bijvoorbeeld onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, boosheid of eenzaamheid kunnen je overvallen.
  • Fysieke klachten zoals hoofdpijn, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out en chronische klachten.

NEI is gebaseerd op de veronderstelling dat elk mens een zelfhelend vermogen bezit. Door dit zelfhelend vermogen optimaal in te zetten kun jij ziektes en belemmeringen voorkomen of overwinnen. Het onderbewustzijn fungeert als het ware als een harde schijf van je computer. Alle antwoorden en informatie zijn hierin opgeslagen. Als je dit in jouw lichaam bekijkt, kan jouw onderbewuste invloed uitoefenen op het cel-geheugen. Dit kan voor lichamelijke, mentale, psychische of energetische klachten zorgen. Door aan dit onderbewuste geheugen vragen te stellen wordt duidelijk wat er op dit moment aan de hand is en wat de oorzaak van jouw klacht is. Zoals een virusscan op de harde schijf van jouw computer: het virusprogramma spoort de storende en probleem-veroorzakende programma’s op en maakt ze onschadelijk, zodat de computer weer optimaal kan werken.

Tijdens een NEI-sessie kun je gewoon ontspannen terwijl de vragen worden gesteld, lange praatsessies zijn niet nodig. Ook herbeleving van trauma’s hoeft niet. De kracht van NEI is dan ook dat je snel tot de kern van het probleem komt. Hierdoor is NEI geschikt voor iedereen, dus ook voor baby’s en kinderen. Je kunt een NEI sessie live ondergaan maar ook op afstand, bijvoorbeeld via skype of via een foto.

Over het algemeen is er geen sprake van lange trajecten. Na de eerste sessie kijken we of een vervolgsessie nodig is. Soms is dit meteen duidelijk. Soms is het nodig om eerst even te kijken en te voelen wat de sessie gedaan heeft. Dit bespreken we aan het einde van een consult.